Mousavi S N, Fathi Chegeni F. Investigating the effect of Fear of COVID‑19 on Psychological well-being of nurses with the moderating role of Resilience. Iran J Ergon. 2022; 9 (4)
URL:
http://journal.iehfs.ir/article-1-843-fa.html
1- دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
2- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، fathi.fa@fc.lu.ac.ir
چکیده: (469 مشاهده)
زمینه و هدف: گسترش روزافزون ویروس کووید19 به عنوان یک بیماری فراگیر و مراجعه بیش از حد بیماران ناشی از این ویروس به بیمارستانها منجر به پیامدهای منفی روانی در پرستاران به عنوان کسانی که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند، شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر ترس از کووید19 بر بهزیستی روانشناختی پرستاران با نفش تعدیلگر تابآوری در بیمارستان شهدای عشایر خرمآباد بود.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث جمعآوری دادهها از نوع تحقیقات توصیفی از شاخه مطالعات میدانی به شمار میآید که روش انجام آن به صورت پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش تعداد 230 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان شهدای عشایر خرمآباد بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونهای به تعداد 140 نفر به روش تصادفی طبقهای از میان آنها انتخاب گردید. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامهای که شامل سه بخش ترس از کووید19، بهزیستی روانشناختی و تابآوری بود، استفاده شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از روایی همگرا به تأیید رسید. برای تجزیه و تحلیل دادهها از مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار Spss و PLS استفاده شده است.
یافتهها: نتایج نشاندهنده این است که در سطح اطمینان 95 درصد ترس از کووید19 اثر منفی و معنیداری بر بهزیستی روانشناختی پرستاران دارد (509/0 - =β ؛P<0/05) و تابآوری در رابطه ترس از کووید19 و بهزیستی روانشناختی پرستاران نقش تعدیلگر دارد (225/0 - =β ؛P<0/05).
بحث: با توجه به یافتهها میتوان گفت که ترس از کووید19 نقش بارزی در کاهش بهزیستی روانشناختی پرستاران دارد و در این میان پرستاران با تابآوری بالاتر، کاهش بهزیستی روانشناختی کمتری نسبت به پرستاران با تابآوری پایینتر دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/6/29 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار الکترونیک: 1400/12/10