راهنمای نویسندگان مقالات
مقدمه
مجلۀ ارگونومی با هدف فراهم نمودن بستری جهت ارتقاء سطح پژوهش در زمینۀ ارگونومی در کشور و چاپ و نشر مقالات محققین در سطح ملی و همچنین به منظور اطلاع جامعۀ علمی کشور از نتایج و دستاوردهای تحقیقات اصیل پژوهشگران در زمینههای مختلف ارگونومی راهاندازی شده است. با توجه به ماهیت بین رشتهای ارگونومی، این مجله امکان انتشار نتایج تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاهی و یافتههای پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی(PhD) در حیطههای ارگونومی محیطی، ارگونومی فیزیکی، ارگونومی شناختی و خطای انسانی، ارگونومی کلان، فیزیولوژی کار، آنتروپومتری، بیومکانیک، طراحی ارگونومیک و سرانجام بهداشت حرفهای را به بهترین شکل مهیا میسازد.
سرقت ادبی، انتشار مقالات تکراری، داده سازی و تحریف
مجله ارگونومی متعهد به چاپ مقالاتی است که پیشتر در هیچ مجله ای به چاپ نرسیده اند و نیز همزمان در فرآیند داوری هیچ مجله دیگری قرار ندارند. تمامی مقالات دریافت شده در این مجله مورد بررسی قرار می گیرند و بخش هایی که ممکن است منجر به سرقت ادبی شوند، مشخص می شوند. همچنین، بازنشر مقاله، ترجمه به زبان دیگر یا ارائه آن در مجلات دیگر بدون اجازه مشمول قانون تخلفات نشر و پژوهش می باشد.
چنانچه مشخص شود مقاله ای همزمان در مجله ای دیگر در فرآیند داوری است یا پیشتر در جایی چاپ شده است فوراً از دستور کار بررسی خارج می شود و مشمول قانون " ممانعت از انتشار تکراری" یا DPS می شود.
چنانچه مشخص شود داده ها، تصاویر یا هر جز دیگر موجود در یک مقاله دستکاری یا تحریف شده اند، در آن صورت مقاله مشمول قانون "ممانعت از تحریف و داده سازی" خواهد شد.
توجه به نکات زیر جهت ارسال مقاله به مجله الزامی است.
اصول کلی:
۱- زبان رسمی مجله فارسی است. مقالات باید پژوهشی و حاصل تحقیق نویسنده و یا نویسندگان باشد و نباید قبلاً در نشریات داخلی چاپ شده و یا همزمان به نشریه دیگری ارسال شده باشد.
۲- مسئول مقاله باید همراه نامه ای که حاوی نکات فوق است مقاله را به دفتر مجله ارسال نماید.
۳- مجله ارگونومی مقالات اصیل پژوهشی (Original Article)، مروری (Review Article)، گزارش مورد (Case Report) و نامه به سردبیر (Letter to Editor) که در حیطه مباحث گوناگون ارگونومی باشد را میپذیرد.
تبصره ۱) مقالات مروری (Review Article) از اشخاص مجرب با بصیرت کامل از موضوعی خاص و داشتن تعداد قابل قبولی مقاله پژوهشی در زمینه مورد بحث از نویسنده پذیرفته خواهد شد.
۴- آئین نگارش فارسی به طور کامل رعایت شده و از به کاربردن واژههای بیگانه که معادلهای دقیق و رسایی در زبان فارسی دارند، خودداری شود.
۵- مقاله باید با نرمافزار Microsoft Word و با فرمت doc یا docx تایپ و جهت ارسال به مجله آماده شود.
۶- ضروری است نویسندگان محترم مقالات خود را به صورت online submission از طریق وب سایت مجله journal.iehfs.ir ارسال نمایند.
۷- هر مقاله توسط سه داور بررسی و در صورت تائید توسط دو داور پذیرفته شود.
۸- هیئت تحریریه در پذیرش یا رد مقاله ارسالی، ویرایش و تلخیص آنها مختار است.
۹- انتشار مطالب مجله با ذکر ماخذ مجاز می باشد. استفاده از جداول نمودارها و تصاویر در سایر نشریات، نیاز به کسب مجوز رسمی از نویسندگان دارد.
۱۰- رعایت موازین اخلاق پژوهش میبایست به عنوان یک اصل درنظر گرفته شود. در این ارتباط حفاظت از آزمودنیهای انسانی که برگرفته از بیانیۀ هلسینکی است باید مورد توجه قرار گیرد.
۱۱- نویسنده (گان) باید همه وابستگیهایی را که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد منافع تلقی شود بیان نمایند.
۱۲- نویسنده (گان) باید به این نکته توجه نمایند که پس از ارسال مقاله کلیه حقوق مترتب بر آن متعلق به این مجله میباشد و دفتر مجله در ویراستاری، درج و یا عدم درج مقالات آزاد است. مقاله پس از دریافت و اعلام وصول جهت ارزیابی برای داوران ارسال میگردد. در مراحل بعد مقاله توسط نویسنده مسئول اصلاح و پس از آن در هیئت تحریریه تایید و بهترتیب تاریخ آماده شدن در مجله چاپ (به صورت الکترونیکی) میشود.
۱۳- مسئولیت کامل صحت مطالب و منابع و نیز ویرایش ادبی مطالب چاپشده به عهده نویسنده (گان) خواهد بود.
۱۴- مقالات رسیده به دفتر مجله تحت بررسیهای اولیه قرار گرفته و در صورت مطابقت آن با فرمت استاندارد مجله، در جلسات هیئت تحریریه مطرح و در صورت پذیرش جهت داوری ارسال میشود. سپس نسبت به چاپ، تجدید نظر یا عودت مقاله اقدام خواهد شد.
۱۵- در صورت عدم رعایت دقیق مطالب فوق مقاله پذیرفته نمیشود و پیش از بررسی علمی به صاحب اثر بازگردانده میشود.
نحوۀ تنظیم مقالات:
۱- مقالات با قلم ب نازنین ۱۲ (خلاصه انگلیسی با قلم تایمز ۱۲) با برنامهWord تایپ شوند. می توانید این فونت را از این لینک دانلود کنید.
۲- صفحه اول مقاله پژوهشی بایستی به ترتیب شامل: عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، رتبه علمی به همراه نام موسسه مربوطه و نشانی کامل مسئول مکاتبات مقاله (آدرس پستی، شماره تلفن و موبایل، شماره دورنگار و آدرس پست الکترونیک) باشد.
۳- صفحه دوم باید شامل: عنوان کامل مقاله به فارسی، چکیده فارسی (۲۴۰ تا ۲۶۰ کلمه و بطور مشخص ساختارمند شامل مقدمه، روشک ار، یافته ها و نتیجه گیری) و کلمات کلیدی مطابق با الگوی MeSH )حداقل سه و حداکثر پنج واژه) باشد.
۴- برای هر مقاله بایستی یک خلاصه انگلیسی (۲۴۰ تا ۲۵۰ کلمه و بهطور مشخص ساختارمند شامل زمینه و هدف [Background and Aim]، روشکار [Methods]، یافتهها [Results] و نتیجه گیری[Conclusion] )به همراه واژه های کلیدی مطابق با الگوی MeSH (حداقل سه و حداکثر ۵ واژه) در یک صفحۀ جداگانه تهیه گردد.
۵- صفحات بعدی شامل: مقدمه، مواد و روشها، یافتهها، بحث و نتیجهگیری، تشکر و قدردانی (در صورت لزوم) و فهرست منابع باشد. حجم کلی مقالات پژوهشی بایستی بین ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ کلمه بدون منابع، جداول و خلاصه فارسی و انگلیسی باشد.
۶- ساختار مقالههای گزارش مورد باید شامل صفحه عنوان، چکیده غیر سازمان یافته فارسی و انگلیسی (حداکثر ۱۰۰ کلمه)، واژگان کلیدی (فارسی و انگلیسی)، مقدمه، گزارش مورد، بحث، منابع و ضمائم مربوطه باشد.
۷- مقاله مروری باید با بصیرت کامل و منابع به تعداد قابل قبول منابع تهیه شده و محتوای آن کاملاً کاربردی بوده و جنبههای آموزشی در آن رعایت شده باشد. همچنین در ابتدای مقاله اهداف آموزشی و کاربردی مقاله ذکر شده باشد.
۸- نامه به سردبیر بایستی با موضوعات نقدی بر مقالات قبلی، نقد یا مرور کتابها، تحلیل یک موضوع مرتبط با ارگونومی، گزارش و نقد گردهماییهای ارگونومی، شرح و بسط یک ایده و یا بازخوان یک موضوع پیچیده باشد و حداکثر با حجم ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه تهیه گردد. این مقالات نیاز به ساختار ندارند اما داشتن خلاصه انگلیسی ضروری است.
۹- اصطلاحات خارجی با معادل های دقیق و رسا در زبان فارسی و نام کل واژه و عبارت اختصاری به کار رفته در متن به صورت انگلیسی در پرانتز در درون متن آورده شود و از ارجاع به صورت زیر نویس خودداری شود.
۱۰- جداول (حداکثر ۵)، نمودارها و تصاویر (حداکثر ۳) در صفحات جداگانه تنظیم شوند و هریک دارای عنوان مناسب باشند و در متن مقاله با شماره ارجاع داده شده باشند. ابعاد آنها به گونهای انتخاب شود که در یک ستون و یا دو ستون مجله قابل جاگذاری باشند.
۱۱- در مقالات فارسی، اعداد داخل جداول و اعداد روی محور نمودارها فارسی باشند.
۱۲- عکسهای ارسال شده باید به صورت سیاه و سفید و کاملاً واضح باشند و با فرمت Bitmap یا JPG تهیه شوند (در موارد خاص، تصاویر رنگی نیز قابل چاپ هستند).
۱۳- روش نگارش منابع:
منابع حتماً باید به ترتیب استفاده در متن شمارهگذاری و در انتهای مقاله به همان ترتیب، تحت عنوان "منابع" نوشته شود (شیوه ونکوور) و با قلم Times New Roman فونت ۱۲ تایپ شوند.
لازم است تمام منابع به زبان انگلیسی ارائه شوند. در مورد مقالاتی که به زبان فارسی هستند، میتوان با مراجعه به نسخه الکترونیکی مقاله در پایگاههای الکترونیکی از جمله پایگاه مجله مورد نظر یا پایگاههای زیر:
ایرانمدکس (http://www.iranmedex.com)، مگایران (http://www.magiran.com)، اطلاعات جهاد دانشگاهی (http://www.sid.ir) و ... اطلاعات لازم را دریافت نمود. دقت شود که در این موارد ترجمه شخصی قابل قبول نمیباشد.
· مقاله فارسی: نام خانوادگی و حرف اول نام نویسنده یا نویسندگان (در صورت داشتن بیش از شش نویسنده، نام شش نویسنده را نوشته و بعد از آن کاما و بعد et alمیآید. عنوان مقاله. نام مجله. سال انتشار؛ دوره انتشار (شماره مجله): صفحات اول و آخر مقاله. (لازم به ذکر است تمام موارد به لاتین نوشته شود.
مثال:
Ansari ST, Mahdavi AB, Sadeghi H. Musculoskeletal disorders among assembly line workers. Iran Occupational Health. ۲۰۱۳;۴(۲):۲۱-۳۴.