پیام خود را بنویسید
دوره 11، شماره 4 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1402 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 140111119751
Ethics code: IR.UMSHA.REC.1401.872

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi S, Imani B, Rahmani R, Zandi S. The Prevalence of Musculoskeletal Disorders and its Association with the Work Ability Index among Staff Working in the Operating Room of Hamedan's Governmental Hospitals. Iran J Ergon 2024; 11 (4)
URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-989-fa.html
قاسمی سینا، ایمنی بهزاد، رحمانی رامین، زندی شیردل. شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط آن با توانایی انجام کار در کارکنان شاغل در اتاق عمل بیمارستان‌های دولتی همدان. مجله ارگونومی. 1402; 11 (4)

URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-989-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- دانشیار، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- مربی، گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، shirdel.zandi1994@yahoo.com
چکیده:   (626 مشاهده)
سابقه و هدف: اختلالات اسکلتی عضلانی به عنوان یک مشکل شایع در اغلب محیط های کاری و توانایی انجام کار به عنوان یک عامل مؤثر بر عملکرد و بهره وری کارکنان مطرح هستند. در مطالعه حاضر وضعیت این دو مولفه و ارتباط آن ها با هم در کارکنان شاغل در اتاق عمل بررسی شده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر در زمستان سال 1401 انجام شد. در این پژوهش تعداد 96 نفر از کارکنان شاغل در اتاق عمل بیمارستان‌های دولتی شهر همدان، به صورت سرشماری و با درنظر گرفتن معیارهای ورود مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها از طریق پرسشنامه‌های استاندارد نوردیک و توانایی انجام کار جمع‌آوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: در این مطالعه 2/4% از شرکت‌کنندگان دارای یک ناراحتی اسکلتی عضلانی و مابقی پرسنل (8/%95 ) دارای بیش از یک ناراحتی، در سیستم اسکلتی عضلانی بودند. میانگین شاخص توانایی انجام کار 91/04±3/42 بود. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که شاخص توانایی انجام کار در بین افراد دارای درد در اندام‌های گردن، شانه ها، آرنج ها، کمر، زانو ها و پاها نسبت به افراد فاقد درد در این اندام ها به صورت معناداری کمتر بود (05/0>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط معنادار بین این اختلالات و توانایی انجام کار، ضروری است. مداخلاتی به منظورکاهش این اختلالات و به تبع آن افزایش توانمندی کارکنان طراحی و اجرا گردد.
متن کامل [PDF 1054 kb]   (13 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات اسکلتی-عضلانی
دریافت: 1402/9/12 | پذیرش: 1402/11/10 | انتشار الکترونیک: 1402/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb