sepahvand R, momeni mofrad M. Workplace Ostracism and Knowledge Hiding: The Mediating Role of Job Tension (Case study of nurses of social security hospitals in Tehran (. Iran J Ergon. 2020; 8 (4)
URL:
http://journal.iehfs.ir/article-1-772-fa.html
دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران ، ma.momenimofrad@gmail.com
چکیده: (184 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرگذاری طردشدگی در محیط کار بر پنهانسازی دانش با توجه به نقش میانجی تنش شغلی بوده است.
روش کار: این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از منظر نحوه جمعآوری دادهها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع علی- پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری این مطالعه را کلیه کارکنان بیمارستانهای دولتی استان لرستان تشکیل دادهاند. با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای- تصادفی تعداد 124 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین گردیدند. دادههای موردنیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه استاندارد و بر اساس طیف 5 گزینهای لیکرت جمعآوری گردید. تحلیل دادههای جمعآوریشده در این مطالعه با بهرهگیری از روش مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرمافزار اسمارت- پیالاس انجام گرفت.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان میدهد که طردشدگی در محیط کار میتواند منجر به گسترش رفتارهای پنهانساز دانش شود. همچنین طردشدگی از طریق افزایش تنش شغلی میتواند منجر به توسعه پنهانسازی دانش گردد.
نتیجه گیری:متناسب با نتایج این مطالعه، مدیران سازمانهای خدماتی میبایست با توسعه فرهنگ و روحیه کار گروهی و جمعی سعی در بهبود مراودات اجتماعی افراد با یکدیگر نمایند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/9/3 | پذیرش: 1399/11/4 | انتشار الکترونیک: 1399/11/4