دوره 6، شماره 3 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1397 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ipaki B. Designing ergonomic product to ease of eating Parkinson's patients, according to the assessment of the body comfort situation. J Ergon. 2018; 6 (3)
URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-503-fa.html
ایپکی بهرام. طراحی محصول ارگونومیک جهت سهولت غذا خوردن بیماران پارکینسون طبق ارزیابی وضعیت راحتی بدن. مجله ارگونومی. 1397; 6 (3)

URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-503-fa.html


گروه طراحی صنعتی، دانشکده طراحی اسلامی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران. ، ipakdesign@gmail.com
چکیده:   (386 مشاهده)
زمینه و هدف: پارکینسون یک بیماری پیشرونده سیستم عصبی است که با تاثیر بر حرکت­های بدن، کیفیت زندگی بیماران را تحت شعاع قرار داده است. در نتیجه انجام وظایف روزانه مثل غذا خوردن برای آنان دشوار و زمان بر خواهد بود. هدف این مطالعه، بهبود وضعیت راحتی بیماران پارکینسون حین غذا خوردن به کمک شناسایی مشکلات ارگونومیک و طراحی یک محصول برای آن بود.
روش کار: 12 بیمار پارکینسون با روش نمونه گیری تصادفی ساده در دسترس مطالعه قرار گرفتند. بدین ترتیب هنگام غذا خوردن بیمار از طریق مصاحبه­ی ترجمه شده­ی بخش Discomfort Questionnaire نرم افزار ErgoFellow و مشاهده­ی مستقیم، اطلاعاتی جمع آوری شد و پس از تحلیل نهایی و استخراج دستورالعمل­های طراحی، ایده­های طراحی اسکچ شده و به کمک AHP ارزیابی شدند و طرح نهایی شکل گرفت.
یافته ها: 
میانگین نرخ سختی  6/10 از 7 (514/1) داده­های Discomfort Questionnaireدر قسمت­های دست و انگشتان، مچ دست، بازوها، آرنج، گردن، ناحیه کمر بالا تنه و شانه های بدن حین غذا خوردن بیماران نشان داد که نسبت به سایر قسمت­های بدن، وضعیت غیر ارگونومیک پوسچر شدیدتر است. مشاهدات نیز نشان داد برای نزدیک شدن دهان بیمار به غذا تغییراتی غیر ارگونومیک در پوسچر آن ایجاد می­شود. به همین جهت طراحی محصول باید به کمک داده­های آنتروپومتریک صورت بگیرد.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد که کاهش فاصله دهان تا غذا، ناراحتی و خستگی را برای بیمار کاهش خواهد داد. از همین رو به کمک داده­های آنتروپومتریک، یک ظرف با قابلیت تنظیم ارتفاع که سبب بهبود وضعیت پوسچر و کاهش سختی بیمار حین غذا خوردن می­شود طراحی و توسعه یافت.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق | کمک ناشر: دانش گستر فرنام

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb | Co-Publisher: Farname Inc.