آدرس ایمیل خود را وارد نمایید
ثبت
زمینه و هدف: پرزنتیسم به عنوان یک پدیده جهانی تحت عنوان مشکلات کارگرانی تعریف میشود که در کار حضور دارند؛ اما به دلیل بیماری، کسالت، ناخوشی و یا سایر شرایط پزشکی به طور کامل کارایی لازم را ندارند. هدف این مطالعه بررسی میزان ارتیاط پرزنتیسم با میزان بهرهوری نیروی کار و استرس شغلی درکارکنان یک شرکت زیر مجموعه وزارت نفت بود.
روش کار : افراد مورد مطالعه با توجه به فرمول کوکران و از بین کارکنان رسمی یکی از شرکتهای گاز استانی بصورت تصادفی انتخاب شدند. دادههای مطالعه با استفاده از مقیاس دانشگاه استنفورد (SPS-6 ) و پرسشنامۀ سلامت و کار (HWQ) جمعآوری شد. برای بررسی معناداری میزان پرزنتیست در میان کارکنان از آزمون تی تک نمونه استفاده گردید. تجزیه و تحلیل دادهها در نرمافزار SPSS نسخه 26 انجام شد.
یافتهها: در این تحقیق مشخص شد 27 نفر (46%) از افراد حاضر در پروژه پرزنتیست هستند و 32 نفر (54%) غیرپرزنتیست میباشند. نتایج نشان داد بین پدیده پرزنتیسم و زیرمجموعههای بهرهوری ( 003 /0r=) و زیرمجموعههای استرس شغلی ( 016 /0r=) از نظر آماری رابطه معناداری وجود دارد و هر چه افراد از پرزتیسم بالاتری برخوردار باشند میزان استرس شغلی آنها بالاتر است.
نتیجهگیری: در این تحقیق مشخص شد که هر چه افراد از پرزتیسم بالاتری برخوردار باشند، بهرهوری نیروی کار کمتر و میزان استرس شغلی آنها بیشتر است که همین امر سبب تحمیل هزینههای زیادی به سازمان میشود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |