پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سمائی

آرام تیرگر، سید احسان سمائی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: یکی از روشهای متداول در بررسی علمی مجلات، روش تحلیل محتوا است. با توجه به کمبود مطالعات از این نوع در ارگونومی، و از سویی نیاز مبرم به اطلاعاتی در خصوص سمت و سو و ویژگیهای پژوهشهای انجام شده و به منظور برنامه ریزیهای هر چه دقیقتر، این مطالعه با هدف تحلیل محتوای تولیدات علمی حوزه سلامت کار با تاکید بر ارگونومی طراحی گردید.

روش کار: این مطالعه بصورت مقطعی در میان مقالات منتشره از سوی چند نشریه تخصصی فارسی و لاتین داخلی با حداقل سهسال پیشینه انتشار برای دورهای دهساله از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ انجام شد. دادهها از طریق تمام شماری نمونهها بهکمک چکلیستی محققساخته و با استفاده از روش تحلیل محتوا جمع آوری گردید.

یافتهها: دادههای حاصل از استخراج ۹۲۷ مقاله از ۵ نشریه تخصصی طی یک دهه، نشان داد که بیشترین سهم از پژوهشها، مربوط به موضوع ارگونومی (۲۷/۲۴ درصد) است. ابزار پژوهشی مورد استفاده در مقالات ارگونومی عمدتاً پرسشنامه (۷۷/۶۹ درصد) بود. با توجه به نوع مطالعات، تنها ۵۵/۱۵ درصد از پژوهشهای حوزه ارگونومی مداخلهای بود.

نتیجهگیری: انتشار مقالات با موضوع ارگونومی طی دهه اخیر روند روبه رشد داشته است. اکثر پژوهشها با تاکید بر سلامت جسمی انجام پذیرفته و از ابعاد روانی و اجتماعی سلامت نسبتاً غفلت شدهاست. بیشتر تحقیقات حوزه ارگونومی از نوع مطالعات توصیفی، تحلیلی و مقطعی بود. درهمین راستا توجه بیشتر به مطالعات مداخلهای احساس میشود.


پیام حیدری، اوین احمدیان، آرام محمدی، پخشان احمدیان، سید احسان سمائی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران- در دست انتشار ۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: امروزه آسایش بصری از مؤلفه‌های مهم و اساسی محیط‌های انسان‌ساخت به شمار می‌رود: در نتیجه ضروری است به همه فاکتورهای تأثیرگذار بر آن توجه ویژه‌ای کرد. این مطالعه به‌صورت مرور سیستماتیک انجام شد تا فاکتورهای مؤثر بر آسایش بصری را خلاصه کند.

روش کار: جستجوی الکترونیکی در پایگاه‌های اطلاعاتی ملی و بین‌المللی شامل Web of Science، Scopus، Google Scholar، Medline، PubMed، Wiley Online Library، BMJ Learning، Springer، ProQuest، SID، IranMedex انجام شد. مقالات بدون محدودیت زمانی با استفاده از کلمات کلیدی آسایش بصری، ویژگی‌های معماری، پیکربندی فضا، طراحی داخلی، فاکتورهای فیزیکی، روشنایی جستجو شدند.

یافته‌ها: از میان ۱۳۵ مقاله، در نهایت، متن کامل ۱۹ مقاله بررسی شد. پرسشنامه با ۵/۵۳ درصد و اندازه‌گیری دستگاهی با ۴/۲۱ درصد به ترتیب بیشترین ابزارهای به کار گرفته شده در مطالعات مورد بررسی بودند. هم چنین فاکتورهای فیزیکی با ۴/۵۱ درصد و فاکتورهای معماری، پیکربندی فضا و طراحی داخلی با ۷/۲۵ درصد به ترتیب دارای بیش‌ترین تأثیر بر آسایش بصری در مطالعه مورد بررسی بودند.

نتیجه‌گیری: بهبود آسایش بصری از طریق فاکتورهای تأثیرگذار از جمله فاکتورهای فیزیکی و همچنین فاکتورهای معماری، پیکربندی فضا و طراحی داخلی می تواند باعث کاهش خطا، بهبود عملکرد افراد، کاهش آسیب‌های ناشی از سقوط و افزایش کیفیت زندگی گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb