پیام خود را بنویسید
دوره 12، شماره 2 - ( فصلنامه تخصصی انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران 1403 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 00s92
Ethics code: IR.AJUMS.REC.1400,634.

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chinisaz N, Sadeghian M, Akbari A, Yazdi M. Investigating the cognitive ability of nurses after working in the Infectious department of the hospital. Iran J Ergon 2024; 12 (2)
URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-1029-fa.html
چینی‌ساز نیلوفر، صادقیان مرضیه، اکبری امیر، یزدی مریم. بررسی توانایی شناختی پرستاران پس از فعالیت در بخش‌های عفونی بیماری‌های واگیردار در بیمارستان. مجله ارگونومی. 1403; 12 (2)

URL: http://journal.iehfs.ir/article-1-1029-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، Niloofarchinisaz@yahoo.com
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
4- استادیار پژوهشکده آمار زیستی پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (409 مشاهده)
زمینه و هدف: حجم کاری زیاد، نوبت کاری، خطر ابتلا به بیماری و بار روانی ناشی از احتمال انتقال آن به دیگران می‌تواند موقعیت‌های چالش برانگیز و استرس‌زا را برای پرستاران ایجاد کند. این مطالعه عملکرد شناختی پرستاران، قبل و بعد از کار در این بخش‌های عفونی کووید-19را برای درک اثرات بالقوه مورد بررسی قرار داد.
روش ­کار: دویست‌وپنجاه نفر از پرستاران بیمارستان‌های شهر اهواز، در سال ۱۴۰۰، که بیشتر از ۲ سال سابقه کار داشتند و تا به حال در بخش‌هایی که در تماس مستقیم با بیماران مبتلا به کووید-۱۹ باشند فعالیت نداشتند، وارد مطالعه شدند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد پرسشنامه ارزیابی توانایی‌های شناختی را قبل از شروع به فعالیت در بخش‌های کووید-۱۹ و پس از گذشت دوماه از فعالیتشان مجدداً تکمیل نمایند. نتایج قبل و بعد از کار در بخش‌های کووید-۱۹ بیمارستان با استفاده از آزمون تی زوجی  مقایسه شدند.
یافته‌ها: نمره توانایی شناختی پس از کار در سیستم مراقبت بهداشتی کووید-19 به طور قابل توجهی کاهش یافت (اختلاف میانگین ± انحراف معیار: 00/12±92/23، 001/0 p<). امتیاز همه خرده مقیاس های توانایی شناختی به جز شناخت اجتماعی (اختلاف میانگین ± انحراف معیار: 43/2±03/3، 001/0 p<) نیز پس از کار در بخش های کووید-19 کاهش یافت .
نتیجه‌گیری: کار در بخش‌های عفونی کووید-19 منجر به کاهش توانایی های شناختی پرستاران می شود. از آنجایی که تضعیف توانایی شناختی پرستاران نقش قابل توجهی بر کیفیت اقدامات مراقبتی از بیماران دارد، ضروری است اقدامات لازم برای بهبود شرایط کاری آن‌ها به منظور ارتقاء توانمندی های شناختی در اولویت قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1315 kb]   (13 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی شناختی
دریافت: 1403/5/2 | پذیرش: 1403/5/10 | انتشار الکترونیک: 1403/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb