پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ظرفیت عملی

مجید جلیلی، فرزاد ناظم،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: کاربست و تفسیر آزمون ۶ دقیقه پیاده روی (۶MWT) در حوزه بالینی، توانبخشی و ورزشی نیازمند وجود مقادیر مرجع آزمون ۶MWT است. هدف این پژوهش طراحی و اعتبار سنجی مدل پیشگوی آزمون ۶MWT در پسران سالم کودک و نوجوان ایرانی می‌باشد.
روش کار: آزمون ۶MWT و متغیرهای آنتروپومتریک در ۳۹۱ پسر سالم ۸ تا ۱۷ ساله به روش استاندارد اندازه گیری شدند. برای بررسی ارتباط مسافت پیموده شده در آزمون ۶MWT با متغیرهای مستقل از همبستگی پیرسون استفاده شد. برای طراحی مدل پیشگوی آزمون ۶MWT، از رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شد. به منظور ارزیابی صحت مدل پیشگوی ۶MWT، مسافت اندازه گیری شده و پیشگویی شده در آزمون ۶MWT با هم مقایسه شدند.
یافته‌ها: همبستگی معناداری بین متغیرهای آنتروپومتریک با مسافت اندازه گیری شده در آزمون ۶MWT مشاهده شد (۰۰۱/۰ > P).. متغیرهای سن و BMI می‌توانند ۶۳% از تغییرپذیری آزمون ۶MWT پسران کودک و نوجوان را تبیین کنند (۰۰۱/۰ > P، ۳۶ متر = SEE، ۶۲۷/۰ = r۲). صحت مدل بومی پیشگوی آزمون ۶MWT با مشاهده ارتباط چشمگیر مسافت اندازه گیری شده و پیشگویی شده در آزمون ۶MWT تأیید شد (۰۰۱/۰ > P، ۷۹/۰ = r۲).
نتیجه گیری: این اولین مطالعه جهت ارائه مقادیر مرجع آزمون ۶MWT در ایران است. با بهره گیری از مدل پیشگوی ۶MWT پزشک، فیزیوتراپ و یا مربی ورزش و تندرستی می‌تواند بازخورد صحیحی از مداخلات دارویی و بازتوانی اعمال شده بر روی بیمار دریافت نماید.
 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb