پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شیفت کاری

نوری کعب عمیر، آرزو پیرزاده،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از چالش­های مهم بخش بهداشت و سلامت، بالاخص در رابطه با پرستاران، شیفت­های کاری است که می­تواند پیامدهای منفی بسیاری برای این قشر داشته باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر مقایسه رضایت زناشویی، صمیمیت و عملکرد جنسی پرستاران زن متأهل شاغل در بیمارستان‌های دولتی شهرستان آبادان بود.
روش ­کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع طرح مقایسه‌ای است. جامعه‌ آماری پژوهش شامل تمامی پرستاران زن متأهل بیمارستان‌های دولتی شهرستان آبادان بود که قریب به ۴۰۰ نفر بودند. از این بین ۱۴۰ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که ۵۷ فرد دارای شیفت کاری ثابت و ۸۳ نفر نیز دارای شیفت کاری متغیر بودند. ابزار پژوهش حاضر شامل پرسشنامه‌ رضایت زناشویی هادسون، پرسشنامه صمیمیت واکر و تامپسون، و پرسشنامه عملکرد جنسی روزن و همکاران بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) و با کمک نرم‌افزار SPSS ویراست ۲۴ انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که بین رضایت زناشویی (۵۸۹/۰p< ،۲۹/۰F=)، صمیمیت (۷۲۴/۰p< ،۱۳/۰F=) و عملکرد جنسی (۷۹۵/۰p< ،۰۷/۰F=) پرستاران زن شیف کاری ثابت و متغیر تفاوت معنی‌داری وجود ندارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به نظر می­رسد سازوکارهایی وجود دارد که اثر شیفت کاری را بر پیامدهای مختلف تعدیل می­کند. بنابراین، لازم است که شرایط را برای تقویت این سازوکارها فراهم آورد.

زینب اخوان، امیرسامان خیرخواه،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: بیمارستان‌ها، از مهم‌ترین سازمان‌های کشور هستند که از ارکان اصلی آن‌ها، پرستاران می‌‌باشند. حجم کاری بالا و استرس زیاد، پرستاران را در معرض آسیب‌های زیادی قرار می‌دهد. به طور معمول، در برنامه‌ریزی و تعیین شیف کاری، به گردش شغلی و ملاحظات ارگونومیکی و سلامت پرستاران توجه نمی‌شود. بی‌توجهی نسبت به این موضوع باعث افزایش آسیب‌های جسمی و روحی و در نتیجه نارضایتی شغلی پرستاران می‌شود.
روش ‌‌‌کار: در این مطالعه، یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی دو هدفه ارائه شده است. هدف اول، کمینه کردن بیشینه‌ی بار فیزیکی و هدف دوم کمینه کردن مجموع بار روحی- روانی وارد به پرستاران می‌باشد. از یک معیار جامع برای ادغام اهداف و رسیدن به یک مدل تک هدفه استفاده شده است. مدل پیشنهادی در یک مطالعه‌ی موردی بکارگرفته شده و پارامترهای مدل به کمک روش MAPO و پرسش‌نامه‌ی Nordic و همچنین روش (Depression- Anxiety- Stress Scale) DASS کمی شده است.
یافته‌ها: برنامه‌ی حاصل از مدل ریاضی با برنامه‌ی موجود در بیمارستان مورد مطالعه، که به صورت دستی انجام شده بود، مقایسه گردید. نتایج نشان دهنده‌ی کاهش بار ارگونومیکی پرستاران در برنامه‌ی جدید نسبت به وضعیت موجود بود.
نتیجه‌گیری: در نظر گرفتن گردش شغلی و تخصیص وظایف به پرستاران همزمان با شیفت‌بندی و زمانبندی پرستاران، امکان کاهش بیشتر مخاطرات شغلی را در مقایسه با روش‌های مرسوم، فراهم می‌آورد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb