پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سالمندی

محبوبه السادات رحمن پور، عباس عبادی، آرام تیرگر،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از اعتباربخشی بیمارستان‌ها افزایش ایمنی و رضایت بیماران و کارکنان است که بخشی از آن از طریق متناسب‌سازی محیطی امکان‌پذیر است. پژوهش حاضر با هدف تبیین ضرورت استفاده از ملاحظات ارگونومیک در فرایند اعتباربخشی بیمارستان‌ها اجرا شده است.
روش کار: این مطالعه روش‌شناختی در سال ۱۳۹۷ طراحی، و هم‌زمان با روان‌سنجی و اعتباریابی ابزار ارزیابی تناسب ساختاری بیمارستان‌های سالمنددوست اجرا شد. تعیین مؤلفه‌های ساختاری از طریق بررسی متون و اعتباریابی گویه‌ها به روش دلفی انجام گرفت. پس از تعیین روایی محتوا، طبقه‌بندی گویه‌ها به بخش‌های الزامی یا اساسی، به‌ترتیب با کسب حداقل دو سوم و یک سوم آرای متخصصان صورت پذیرفت و در پردازش داده‌ها از شاخص آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
یافته‌ها: پردازش نظر متخصصان در ۷۲ گویه (روایی محتوا) نشان داد بخش اعظم گویه‌ها (۵۵ مورد معادل ۷۶ درصد) الزامی یا اساسی بودند و بیشترین سهم موارد الزامی را متخصصان سالمندشناسی و کمترین آن را متخصصان معماری اعلام کردند.
نتیجه‌گیری: با توجه به رشد جمعیت سالمند در کشور از سویی و سهم بالای مراجعه سالمندان به مراکز درمانی، و الزامی و اساسی بودن بیشتر گویه‌های ابزار ارزیابی، به‌کارگیری اصول ارگونومی در اعتباربخشی به بیمارستان‌ها امری لازم به نظر می‌رسد.

 

ندا قاسمی، محمد حسین نبیان، حسین فلاح، مرتضی قاسمی، امیرمحمد نجفی‌پور،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

اهداف: زمین‌خوردن یکی از شایع ترین علل آسیب در سالمندان است، لذا پیشگیری و مداخله زودهنگام ضروری به نظر می رسد. با توجه به اهمیت بررسی و شناسایی عوامل موثر بر سقوط و کمبود چنین بررسی هایی، انجام این مطالعه با بررسی عوامل موثر بر سقوط در سالمندان در کشورهای در حال توسعه با تاکید بر مسایل ایمنی و ارگونومی الزامی به نظر میرسد.
روش ‌‌‌کار: PubMed در این مطالعه مروری جستجوی نظامندی در پایگاه های الکترونیکی، Science Direct، Google Scholar صورت پذیرفت. جستجوی مقالات منتشرشده در این پایگاه ها از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴ از طریق کلیدواژگان "Fall risk factor, safety , Elderly , Fall prevention , Home safety, Safety urban، Fall به صورت مجزا و ترکیبی انجام شد.
یافته‌ها: در مجموع ۱۱۵۴ مقاله یافت شد که با ارزیابی عناوین مقالات، تعداد ۵۲۳ مقاله انتخاب شد، سپس با بررسی چکیده‌ها ۱۲۰ مقاله مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۵۱ مقاله که متن کامل آن‌ها در دسترس و به زبان انگلیسی بودند، انتخاب شدند. این مقالات به بررسی عوامل چندگانه موثر بر سقوط سالمندان شامل: عوامل روانی، عوامل فیزیکی و شناختی، ابزار ارگونومیک و ایمنی،آگاهی و آموزش، عوامل اجتماعی و خدمات شهری پرداختند.
نتیجه‌گیری: عوامل خطر موثر بر سقوط در سالمندان در این مطالعه با دسته بندی عوامل و عوامل بیرونی در نظر گرفته شدند. نتایج بیانگر این بودند که مطالعات اندکی برای ارزیابی عوامل چندگانه به صورت همزمان انجام شده است. لذا توصیه می شود بررسی عوامل چندگانه به صورت همزمان و با در نظر داشتن تاثیر عامل آگاهی در مطالعات بعدی صورت گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb