اهداف: بهبود رفاه و حمایت از کارکنان سبب موفقیت سازمان میشود. اگر سازمان از کارکنان حمایت کند، آنها برای افزایش عملکرد و دستیابی به اهداف سازمان تلاش میکنند. یافتن عوامل مؤثر بر رفاه کارکنان به سازمانها برای بهبود عملکرد و رسیدن به موفقیت کمک میکند؛ ازاینرو، این پژوهش در پی آزمودن مدلی از عوامل علی مؤثر بر رفاه کارکنان با میانجیگری خودکارآمدی در کارکنان دانشگاه رازی کرمانشاه بوده است.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش جمعآوری دادهها، توصیفیپیمایشی بوده است. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامهای بود که روایی صوری، روایی همگرا و روایی افتراقی متغیرهای آن بررسی شده است. تحلیل دادهها با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری با روش حداقل مربعات جزئی از طریق نرمافزار Smart PLs۳ انجام شده است. جامعهی آماری شامل تمام کارکنان دانشگاه رازی کرمانشاه به تعداد ۴۹۰ نفر بوده است و با استفاده از جدول مورگان، ۲۱۵ نفر از آنها بهعنوان نمونه انتخاب شدهاند.
یافتهها: یافتهها نشان داد که حمایت سازمانی ادراکشده و ابهام نقش هم بهصورت مستقیم و هم با میانجیگری خودکارآمدی، بر رفاه کارکنان مؤثر بوده است.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای تحقیق، میتوان نتیجه گرفت که ابهام نقش کارکنان میتواند فرسودگی عاطفی را افزایش و رفاه را کاهش دهد و حمایت سازمانی ادراکشده میتواند درگیری کاری و رفاه را افزایش دهد.