پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تلفن همراه

رستم گلمحمدی، مجتبی کمالی نیا، کمال الدین عابدی، سارا کریمی، محبوبه اسحاقی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه انجام بسیاری از فعالیتها مستلزم استفاده مؤثری از تلفن همراه و مواجهه با آن می باشد. با توجه به اهمیت موضوع و ابهامات مطرح شده در مورد اثرات آنها، هدف این تحقیق بررسی میدانهای الکترومغناطیس گوشیهای همراه متداول و ارتباط کمیات مورد سنجش آنها با برخی علائم سلامتی کاربران می‌باشد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی و مقطعی، بر روی ۸۰ نفر دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال ۱۳۹۱ انجام شد. برای اندازه‌گیری میدان الکتریکی، مغناطیسی و چگالی توان تلفنهای همراه از دستگاه Electro Smag meter ۵۹۳ استفاده گردید و برخی علائم سلامتی کاربران نیز با پرسشنامه ثبت گردید. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از SPSS ۱۱,۵ و آزمونهای ANOVA , T-Test و مجذورکای انجام شد. یافته‌ها: در همه گوشیهای مورد مطالعه کمیات مورد سنجش (شدت میدان الکترکی، مغناطیسی و چگالی توان) در حالت مکالمه بالاترین مقدار بود. میانگین چگالی توان گوشیها در هنگام مکالمه از لحاظ آماری اختلاف معنی‌داری با هم داشتند)۰۰۱/۰ (P=. بین مقادیر شدت میدان مغناطیسی هنگام مکالمه با گوشی با سردرد و اضطراب کاربران و همچنین بین مقادیر چگالی توان در شرایط مذکور و کم‌خوابی ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشته است (به ترتیب ۰۲/۰P= و ۰۳/۰ P=و ۰۰۲/۰P=). نتیجه‌گیری: هرچند در این تحقیق ارتباط بین برخی علائم اثرات خود اظهار شده و شدت میدانهای الکترومغناطیس تلفن همراه مورد تایید قرار گرفت، که این نتایج همسو با سایر نتایج مطالعات مشابه می‌باشد لیکن نمی توان به طور مطلق این علائم را به استفاده از گوشی ها نسبت داد لذا توصیه می‌گردد جوانب احتیاط از جمله کاهش مواجهه با تشعشعات تلفنهای همراه در هنگام استفاده از آنها و انتخاب گوشیهای ایمن‌تر رعایت گردد تا از ایجاد عوارض احتمالی ناشی از آن پیشگیری گردد.
آزاده سادات معصومی، مهدیه آکوچکیان،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به فراگیر‌شدن روزافزون تلفن‌های همراه هوشمند می‌توان آن را به‌عنوان مسئله‌ای‏ مهم و تأثیرگذار در همه ابعاد زندگی بررسی کرد. هدف این پژوهش بررسی تأثیر مدت استفاده از تلفن همراه هوشمند بر وضعیت سر و شانه جوانان ۲۰ تا ۳۵ سال است.
روش کار: جامعه آماری این پژوهش نیمه‌تجربی، جوانان ۲۰ تا ۳۵ سال دارای تلفن همراه هوشمند، ساکن جزیره کیش در سال ۱۳۹۷ بود. نمونه آماری ۵۰ نفر (۲۵ مرد و ۲۵ زن) بود که به صورت داوطلبانه و هدفمند انتخاب و با استفاده از فرم وابستگی اعتیادگونه به تلفن همراه هوشمند (کشور کره جنوبی) به دو گروه کاربر کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تقسیم شدند. در بررسی وضعیت اندام فوقانی وضعیت شانه، توسط شاخص کتف و وضعیت قرارگیری سر، توسط عکس‌برداری نیم‌رخ بدن و نرم‌افزار کینوا  (ساخت کشور فرانسه) اندازه‌گیری شد. از آزمون t مستقل برای‏ مقایسه متغیرها در دو گروه استفاده و داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه‌ و‌ تحلیل شد. ۰/۰۵>P معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج حاکی از اختلاف معنی‌دار میان وضعیت اندام فوقانی در دو گروه کاربر کوتاه‌مدت و کاربر بلند‌مدت استفاده از تلفن همراه هوشمند (۰/۰۳۳=P) و همچنین وضعیت شانه میان زنان و مردان (۰/۰۰۲=P) بود، اما درمورد وضعیت قرارگیری سر اختلاف معنی‏‌داری بین زنان و مردان وجود نداشت (۰/۴۳۶=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به اختلاف معنی‌دار دو گروه در مورد وضعیت اندام فوقانی می‌توان از نتایج پژوهش برای‏ آگاهی، پیشگیری و بهبود وضعیت اندام فوقانی بهره برد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ارگونومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Ergonomics

Designed & Developed by : Yektaweb