اهداف: امروزه محصولات سختافزاری و نرمافزاری زیادی از جمله نرمافزارهای اتوماسیون اداری، وبسایتهای تحت وب مورد استفادهی کارکنان اعم از اساتید و کارمندان واحدهای مختلف در ادارهها قرار میگیرد و وبسایتها به عنوان یکی از جنبههای اصلی رقابت در هر سازمان محسوب میشوند. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی اکتشافی کاربردپذیری نرمافزار سیات در دانشگاه علوم پزشکی مازندران میباشد
روش کار: مطالعهی حاضر از نوع توصیفی- مقطعی بود که با استفاده از روش هیوریستیک (Heuristic) ارزیابی بر روی نرمافزار سامانهی یکپارچهی تحقیقات (سیات) توسط ۳ ارزیاب انجام شد. سپس آنها جهت ارزیابی شدت هر یک از گزینههای دهگانه، عددی بین ۰ تا ۴ را اعمال کردند. پس از آنکه هر مشکل توسط ارزیابها در یکی از ۱۰ شاخهی ارزیابی Nielsen قرار گرفت، مشکلات مطرح شده مشابه حذف، میانگین نمرات مشکلات و شدت وخامت محاسبه شد.
یافتهها: در ارزیابی کاربردپذیری نرمافزار تحت وب سیات (سامانه) با استفاده از مؤلفههای ارائه شدهی Nielsen، در مجموع ۹۲ مشکل کاربردپذیری شناسایی گردید. بیشترین مشکل مربوط به تشخیص بهجای یادآوری با ۱۶ مشکل (۱۷/۳۲ درصد) و کمترین تعداد مشکل مربوط به دو مؤلفهی همخوانی بین سیستم و دنیای واقعی و وضوح وضعیت سیستم با ۶ مورد (۶/۵۲ درصد) بود.
نتیجهگیری: روش ارزیابی کاربردپذیری، ارزان و ساده است و میتوان مشکلات ناشی از وبسایتها و اپلیکشینها را به صورت بازخورد جهت ارتقای آنها مورد ارزیابی قرار داد. هر چقدر نیاز کاربران سیستم سیات دقیقتر در نظر گرفته شود، استفاده از سیستم، اثربخش و موجب رضایت کاربران خواهد شد.