راهنمای نویسندگان در مجله ارگونومی ایران
مقدمه
مجله ارگونومی برای اولین بار در سال ۱۳۸۱ منتشر شد. سپس در سال ۱۳۹۲ رتبه علمی پژوهش خود را دریافت نمود. این مجله به صورت فصلنامه و به زبانهای فارسی و انگلیسی (به صورت چکیده مبسوط) منتشر میشود. با توجه به ماهیت بین رشتهای ارگونومی، این مجله امکان انتشار نتایج تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران در حیطههای مختلف ازجمله ارگونومی محیطی، ارگونومی فیزیکی، ارگونومی شناختی و خطاهای انسانی، ارگونومی کلان، فیزیولوژی کار، آنتروپومتری، بیومکانیک، طراحی ارگونومیک را دارد. مجله ارگونومی از نویسندگان محترم دعوت میکند پیشنویسهای خود را با تأکید بر جنبههای نوآورانه، با توجه به نکات زیر تنظیم و ارسال نمایند.
نکته ۱: مجلۀ ارگونومی با باور به دسترسی آزاد، پیشنویسهای خود را که پس از داوری همتراز منتشر شدهاند، در اختیار همگان قرار میدهد. بنابراین هیچ کدام از مخاطبین این مجله، اعم از خوانندگان، داوران و نویسندگان برای خواندن و/ یا دانلود فایل pdf آن نیاز به پرداخت هزینه ندارند.
نکته ۲: مجله ارگونومی ایران از توصیههای کمیته بینالمللی ویراستاران مجلات پزشکی در رابطه با فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی پیروی میکند.
نکات ضروری در مورد ارسال پیشنویس به مجله ارگونومی
- ارسال الکترونیک از طریق وبسایت مجله (http://journal.iehfs.ir)، تنها راه ارسال مقاله به مجله ارگونومی است.
نویسندگان با طی کردن فرآیند ارسال، میتوانند قابل پیشنویس خود را در سایت مجله بارگذاری و ارسال نمایند. در صورت بروز هرگونه مشکل در فرآیند ارسال مقاله با ایمیل journal iehfs.ir نمایید یا شماره تلفن ۳۸۳۸۰۳۹۸-۰۸۱ تماس برقرار کنید.
- هر دستنوشته توسط سه داور بررسی و در صورت تأیید توسط دو داور پذیرفته خواهد شد.
- هیئت تحریریه در پذیرش یا رد دستنوشته ارسالی، ویرایش و تلخیص آنها مختار خواهد بود.
- بابت داوری یا چاپ دستنوشته هزینهای از نویسندگان دریافت نمیشود.
- کلیه مطالب مجله تحت حمایت قانونی Copyright بینالمللی میباشد. هرگونه تغییر در مطالب، تکثیر، توزیع، نمایش و انتشار مطالب مجله بدون کسب موافقت کتبی از دفتر مجله ممنوع میباشد.
- اگر مطالعه در بین جمعیتهای انسانی انجام شده است، نویسندگان میبایست در قسمت روش کار به تأییدیه کمیته اخلاق مؤسسه مربوطه در زمان تصویب پروپوزال اشاره نمایند (ذکر شناسه اخلاق الزامی است). کلیه ملاحظات اخلاقی در مورد آزمودنیها و سایر موارد پژوهشی باید بر اساس بیانیه هلسینکی و کد ۲۶گانه اخلاق پژوهشی کشور (www.wma.net) رعایت و تنظیم شود.
- به منظور جلوگیری از بروز هر گونه اشباه، قبل از چاپ نهایی یک نسخه از مقاله به نویسنده مسئول ارسال میگردد که لازم است اشباهات احتمالی ظرف دو روز مشخص شده و به دفتر مجله عودت داده شود.
- مسئولیت کامل صحت مطالب، منابع و نیز ویرایش ادبی مطالب چاپشده به عهده نویسنده (گان) خواهد بود.
- ضروریست نویسندگان تلاش کنند از معادل فارسی اصلاحات تخصصی، در نگارش پیشنویس ارسالی خود بهره ببرند.
- ضروریست نویسنده مسئول حین ثبتنام و ارسال پیشنویس، اطلاعات همکاران مشارکتکننده را به طور کامل و صحیح وارد کنند. این اطلاعات شامل: نام و نام خانوادگی، رتبه تحصیلی یا دانشگاهی، گروه آموزشی، دانشکده/ مرکز تحقیقات، دانشگاه، شهر، ایران، ایمیل و کد اُرک آی.دی )Open Researcher and Contributor ID: ORCID( است.
توجه: ضروریست اطلاعات همه نویسندگان پیشنویس در پرتالwww.orcid.org ثبت/ بهروز رسانی شود و در فرآیند ارسال مقاله به سامانه مجله، کد ۱۶ رقمی مربوط به آن برای هر یک از نویسندگان به تفکیک در کادرهای تعیین شده، وارد شود.
مشخصات پیشنویسهای قابل قبول
الف) پیشنویسهای پژوهشی (Original Article)
- این پیشنویسهای باید شامل صفحه عنوان، چکیده و بخشهای زمینه و هدف، روش کار، یافتهها، بحث، نتیجهگیری، تشکر و قدردانی، تعارض منافع، منابع مالی، رفرنسها، چکیده به زبان انگلیسی و ضمائم (جدوال، نمودارها و تصاویر) باشند.
- تعداد کلمات متن پیشنویسهای (بدون چکیده، رفرنس و جدول) پژوهشی اصیل کمّی، نباید بیش از ۳۰۰۰ کلمه باشد، این حد برای پیشنویسهای پژوهشی اصیل کیفی تا ۴۰۰۰ کلمه قابل افزایش است.
- حداکثر تعداد منابع، ۳۰ منبع میباشد.
- حداکثر جداول و نمودارهای مجاز در پیشنویسهای کمی ۵ و در پیشنویسهای کیفی در مجموع ۴جدول یا نمودار میباشد.
ب) پیشنویسهای گزارش کوتاه (Brief Report)
- این نوع پیشنویسهای، گزارشهای کوتاهی از پژوهشهای اصیل و منحصر به فرد یا نتایج اولیه مداخلات میباشند.
- این نوع پیشنویسهای از نظر ساختار مشابه پیشنویسهای پژوهشی اصیل هستند و باید شامل صفحه عنوان، چکیده و بخشهای مقدمه، روش کار، یافتهها، بحث، نتیجهگیری، تشکر و قدردانی، تعارض منافع، منابع مالی، منابع، چکیده به زبان انگلیسی و ضمائم (جدوال، نمودارها و تصاویر) باشند.
- حداکثر تعداد کلمات متن پیشنویسهای گزارش کوتاه (بدون چکیده، رفرنس و جدول)، نباید بیش از ۲۰۰۰ کلمه تجاوز نماید.
- حداکثر تعداد منابع، ۱۵ منبع میباشد.
- حداکثر تعداد جداول و نمودارهای مجاز، ۲ جدول یا نمودار میباشد.
ج) پیشنویسهای مروری (Review Article)
- این پیشنویسهای باید شامل صفحه عنوان، چکیده و بخشهای مقدمه، موضوعات (Topics) مرور شده، روش کار، نتایج، بحث، نتیجهگیری، تشکر و قدردانی، تعارض منافع، منابع، چکیده به زبان انگلیسی و ضمائم (جدوال، نمودارها و تصاویر) باشند.
- مقاله مروری از اشخاص صاحب نظر و پژوهشگران مجرب که دارای تألیفات متعدد در زمینه تخصص مربوطه باشند، شانس بیشتری در پذیرش و انتشار خواهند داشت.
- حداکثر تعداد کلمات متن پیشنویسهای مروری (بدون چکیده، رفرنس و جدول)، نباید بیش از ۵۰۰۰ کلمه باشد.
- حداکثر تعداد منابع، ۷۰-۵۰ منبع بوده که ۵-۳ منبع آن باید پیشنویسهای قبلی نویسنده/نویسندگان در این زمینه باشد.
- برای این پیشنویسها سقف تعداد جداول و تصاویر، محدودیتی در نظر گرفته نشده است.
د) پیشنویسهای مرور نظاممند (Systematic Review Article)
- این پیشنویسها میتوانند به صورت متاآنالیز، متا سنتز یا بدون تحلیل آماری باشند.
- این پیشنویسها باید بر اساس دستورالعملهای بینالمللی گزارش مقالات مروری نظاممند و متناسب با نوع پیشنویسهای مورد بررسی از قبیل PRISMA و MOOSE تنظیم و ارسال شوند.
- تعداد کلمات متن پیشنویسهای مرور نظاممند، نباید بیش از ۴۰۰۰ کلمه باشد.
- حداکثر تعداد منابع، ۷۰-۵۰ منبع بوده که ۵-۳ منبع آن باید پیشنویسهای قبلی نویسنده/نویسندگان در این زمینه باشد.
ه) نامه به سردبیر (Letter to Editor)
- حتماً باید در نقد مقالهای باشد که در مجله ارگونومی ایران منتشر شده است.
- تعداد کلمات متن نامه به سردبیر، نباید بیش از ۷۵۰-۲۵۰ کلمه باشد.
- حداکثر تعداد منابع، ۵ منبع باشد.
و) پیشنویسهای چکیده سیاستی (Brief Policy)
- چکیده سیاستی یکی از ابزارهای سیاستگذاری است که میتواند به طور خلاصه و ساده، شواهد و توصیههای عملی را برای کمک به فرآیند تصمیمگیری در اختیار مسئولانی که غالباً محدودیتهای زمانی دارند، قرار دهد.
- این پیشنویسها از نظر ساختار باید شامل صفحه عنوان، چکیده فارسی و انگلیسی و بخشهای مقدمه، پیشنهادات سیاستی، نتیجهگیری، منابع و ضمائم (جدوال، نمودارها و تصاویر) باشند.
- حداکثر تعداد کلمات متن پیشنویسهای چکیده سیاستی (بدون چکیده، رفرنس و جدول)، نباید از ۱۵۰۰ کلمه تجاوز نماید.
- چکیده این دسته از مقالات در حدود ۲۰۰ کلمه بوده و نویسنده میتواند به صورت غیرساختارمند نگارش شود.
- حداکثر تعداد منابع، ۵ منبع میباشد.
- حداکثر تعداد جداول و نمودارهای مجاز، ۲ جدول یا نمودار می باشد.
نوع مقاله |
حداکثر تعداد کلمات
(بدون چکیده، رفرنسها و جداول) |
سقف تعداد جداول، تصاویر و نمودارها |
سقف تعداد رفرنسها |
پژوهشی اصیل |
کمی |
کیفی |
کمی |
کیفی |
۳۰ |
۳۰۰۰ |
۴۰۰۰ |
۵ |
۴ |
نامه به سردبیر |
۱۰۰۰ |
- |
۵ |
مروری |
۵۰۰۰ |
بدون محدودیت |
بدون محدودیت |
مقاله کوتاه |
۲۰۰۰ |
۲ |
۱۵ |
گزارش مورد |
۲۰۰۰ |
۴ |
۱۵ |
چکیده سیاستی |
۱۵۰۰ |
میتوان استفاده نمود. |
۱۰ |
چکیده گسترده مقالات (بعد از پذیرش) |
۱۰۰۰ |
۰ |
- |
نکات مربوط به آماده کردن پیشنویس
پیشنویس ارسالی به مجله ارگونومی باید با توجه به نکات زیرآماده و ارسال شوند:
- ضروریست، فایل پیشنویس در نرمافزار Microsoft word نسخه ۲۰۰۷ یا بالاتر تایپ شده و در قالب doc یا docx ذخیره گردد.
- پیشنویس در صفحه با سایز A۴ تایپ شده، فاصله خطوط از یکدیگر ۵/۱ سانتیمتر بوده و حاشیه ۵/۲ سانتیمتری از هر سمت رعایت شده باشد.
- پیشنویسهای فارسی با قلم BNazanin ۱۲ و پیشنویسهای انگلیسی (همچنین خلاصه انگلیسی) با قلم Calibri ۱۱ تایپ شوند. میتوانید این فونتها را از این لینک دانلود کنید.
- آئین نگارش فارسی به طور کامل رعایت شده و تا حد امکان از به کاربردن واژههای بیگانه که معادل دقیق و رسایی در زبان فارسی دارند، خودداری شود.
- نکات ویرایشی همچون کاربرد صحیح نیمفاصلهها، نقطه، ویرگول و .... به طور کامل در متن مدنظر قرار گیرد.
- توصیه میشود تصاویر به صورت فایلهای مجزا (تصاویر با فرمت JPEG یا GIF و نمودارها با فرمت .xlsx یا .xls) طراحی و در بخش پیوستها ارسال گردند.
- ضروریست موارد نگارشی و املایی همچون رعایت نیمفاصله (بخش اول کلمه+ فشردن همزمان دکمههای Ctrl، Alt و ۲ + بخش دوم کلمه)، ویرگول و ... در متن لحاظ گردد.
- رعایت املای صحیح کلمات در متن مقاله ضروریست. برای مثال« ً » روی کلماتی مانند معمولاً، غالباً یا « ء » روی کلمات مانند مؤثر و تأثیر.
- فایل الگوی مقالات در مجله ارگونومی میتواند در زمینه آماده کردن پیشنویس شما کمککننده باشد.
ساختار و نحوه ارسال پیشنویس
همه پیشنویسهای ارسالی میبایست در یک فایل شامل موارد زیر تنظیم و ارسال گردند:
الف) صفحه عنوان
صفحه عنوان شامل نوع مقاله، عنوان مکرر، نام نویسندگان، مدرک تحصیلی رتبه علمی و گروه آموزشی، دانشکده، دانشگاه و یا مؤسسه تحقیقاتی، آدرس، تلفن تماس و پست الکترونیک میباشد. درج آدرس نویسنده مسئول به طور کامل (آدرس پستی، شماره تلفن و پست الکترونیک) الزامی است.
ب) چکیده مقاله
این بخش برگرفته از کل مقاله بوده و در یک پاراگراف در حدود ۲۵۰ کلمه یا کمتر و به طور ساختاریافته تنظیم شود. چکیده پیشنویسهای ارسالی شامل بخشهای زمینه و هدف، روش کار، یافتهها و نتیجهگیری باشد. در پایان چکیده فارسی ۳ تا ۵ واژه کلیدی (Key words) معرفی شود.
ضروریست چکیده انگلیسی مطابق با چکیده فارسی نگارش شده و شامل بخشهای Background and Objectives، Method، Results و Conclusion باشد. در پایان چکیده انگلیسی، کلید واژهها با استفاده از الگوی MeSH ذکر شوند. برای جستجوی واژگان کلیدی در سامانه MeSH، میتوانید پیوند زیر را لمس کنید:
/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh
ج) مقدمه
مقدمه باید حاوی چکیدهای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقیق باشد که در آن به دو مسأله ۱) آنچه در مورد موضوع پژوهش میدانیم، ۲) آنچه در مورد موضوع پژوهش نمیدانیم، پرداخته شود و در نهایت با توجه به نقاط مبهم پژوهش (آنچه نمیدانیم)، هدف مطالعه (برای کاستن از ابهامات موضوع) ذکر شده باشد. همچنین در نگارش متن مقدمه لازم است از منابع جدید استفاده شود.
نکته: اصطلاحات بیگانه در سایر زبانها با معادلهایی دقیق و رسا در زبان فارسی و نام کل واژه و عبارت اختصاری به کار رفته به صورت انگلیسی در پرانتز در درون متن آورده شود و از ارجاع معادل در سایر زبان به صورت زیرنویس خودداری شود.
د) روش کار
در این بخش باید گامهای اجرای پژوهش با جزئیات کافی در مورد ابزارها و روشهای مورد استفاده شرح داد شود. به طوریکه دیگر محققان با الگو برداری از آن بتوانند مطالعهای مشابه را اجرا کنند. ضروریست نحوه انتخاب نمونهها/ آزمودنیها، معیارهای ورود و خروج نمونهها/ آزمودنیها، ابزارها و تجهیزات مورد استفاده به همراه شرح دقیقی از اعتبار و نحوه استفاده از آنها (با ارجاع به مطالعات معتبر)، روشهای آماری و نرمافزاهای آماری مورد استفاده ذکر گردد.
ه) یافتهها
این بخش بایستی در قالب متن، جداول، نمودارها و تصاویر بیان و نگارش شود. رعایت نکات زیر در این بخش الزامی است:
- عنوان جدول به طور رسا و کامل در بالای جدول و داخل متن اصلی قرار داده شود (از قرار دادن آن در پایان دستنوشته اجتناب کنید). همچنین معادل کاملِ کلمات اختصاری استفاده شده در جدول ذکر گردد. ضروریست جدول در متن مقاله با شماره ارجاع داده شده باشد.
- عنوان تصویر/ نمودار به طور کامل در زیر تصویر/ نمودار نگاشته شود (از قرار دادن آن در پایان دستنوشته اجتناب کنید). همچنین معادل کاملِ کلمات اختصاری استفاده شده در تصویر/ نمودار بلافاصله بعد از توضیحات و در زیر تصویر/نمودار عنوان ذکر گردد. ضروریست تصویر/ نمودار در متن دستنوشته با شماره ارجاع داده شده باشد.
- در پیشنویسهای فارسی، اعداد داخل جداول و اعداد روی محور نمودارها به زبان فارسی، قلم B Nazanin و ترجیحاً با سایز ۸ ایجاد شده باشند.
- مجموع تعداد جداول و نمودارها باید حداکثر ۵ در نظر گرفته شود.
- استفاده از جداول نمودارها و تصاویر در سایر نشریات، نیاز به کسب مجوز رسمی از نویسندگان یا ناشر دارد و ذکر منبع آن کافی نیست.
د) بحث
این بخش شامل استدلال نتایج، مقایسه و بیان علت تفاوت یافتههای پژوهش با دیگر پژوهشهای انجامشده در ایران و جهان است. ضروریست در بخش پایانی بخش بحث، به بیان نقاط ضعف و محدودیتهای پژوهش حاضر، میزان تعمیمپذیر بودن یافتهها و ارائه پیشنهاد برای مطالعات آتی پرداخته شود. همچنین لازم است از تکرار یافتهها در این بخش پرهیز شود.
ه) نتیجهگیری
مقاله باید دارای یک نتیجهگیری روشن و کاربردی و کاملاً مبتنی بر نتایج مطالعه باشد. پیشنهاد برای مطالعات آتی در این بخش قابل طرح است. به عنوان راهنما میتوانید این بخش را در یک پاراگراف حاوی سه تا پنج جمله نگارش کنید (مطابق با ساختار پیشنهادی زیر):
جمله ۱: به طور خلاصه یافتههای این پژوهش نشان داد که ... و ... و ...
جمله ۲: اهمیت کاربردی این یافتهها در ... و ... و ... است.
جمله ۳: بنظر میرسد انجام یک پژوهش تکمیلی ... میتواند مسیر خوبی برای پژوهشهای آتی باشد.
و) قدردانی
در این بخش از افراد و/ یا سازمانهایی که به نحوی در انجام مطالعه همکاری نمودهاند؛ اما شرایط ذکر نام آنها در بخش نویسندگان دستنوشته وجود ندارد، قدردانی گردد. این بخش میتواند شامل افرادی باشد که:
- فردی که در نگارش چکیده انگلیسی و ویراستاری متن دستنوشته همکاری داشتهاست.
- استاد بزرگ یا متخصصی که کمک فکری/ آموزشی ارزشمندی در حیطه پژوهش، به نویسندگان داشتهاند.
- فرد/ افرادی که در جمعآوری دادهها به نویسندگان کمک کردهاند، اما نقش دیگری در مراحل پژوهش و نگارش مقاله نداشتهاند.
- سازمانها و نهادهایی که برای انجام این پژوهش، به نویسندگان کمک مالی داشتهاند.
- سازمانها و نهادهایی که تجهیزات و امکانات اجرای پژوهش را فراهم نمودهاند.
- سازمانها و نهادهایی که مجوز انجام پژوهش جهت انجام پژوهش (بیمارستان، فرودگاه، شرکت صنعتی، اداره و ...) را در اختیار محققان قرار دادهاند.
- آزمودنی هایی که به عنوان شرکتکننده در پژوهش همکاری داشتهاند.
چناچه پژوهش و تدوین مقاله با استفاده از بودجه تحقیقاتی مؤسسهای انجام شده است؛ نام مؤسسه و شماره ثبت طرح در آخر دستنوشته ذکر گردد.
ز) تعارض منافع
نویسندگان باید هر گونه تعارض احتمالی در منافع، همانند دریافت وجه در قبال مقاله یا به دست آوردن موجودی یا سهم در یک سازمان را که ممکن است از طریق انتشار مقاله به دست آید/ از دست برود را به صورت مشخص بیان کند. هر گونه وابستگی نویسندگان که ممکن است با چاپ مقاله احتمال ایجاد تعارض منافع با سایر مؤسسات داشته و باعث سود یا زیان آنان شود نیز باید اعلام گردد. در غیر این صورت جمله زیر ذکر شود: «هیچ تعارض منافعی وجود ندارد».
ح) منابع مالی
لازم است به محل تأمین منابع مالی برای انجام پژوهش اشاره گردد. اگر مطالعه از سازمان یا نهادی تأمین مالی نشده است این جمله ذکر شود: «در این مطالعه موضوعیت ندارد».
ط) سهم مشارکت نویسندگان
بر اساس میزان و نوع مشارکت هر یک از نویسندگان، تکمیل گردد.
ی) منابع
در ارجاع محتوای مقاله به مطالعات پیشین نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- فهرست منابع باید بر اساس الگوی ونکوور (عددی) نوشته شود.
- شماره منبع در داخل کروشه و پیش از نقطه انتهای جمله قرار داده شود.
- کلیه منابع بایستی به صورت انگلیسی در بخش منابع نوشته شوند. اگر به یک مقاله فارسی ارجاع داده شده است، در انتها با نوشتن عبارت (Persian) مشخص شود. در این موارد ترجمه شخصی قابل قبول نمیباشد و ضروریست با مراجعه به نسخه الکترونیکی مقاله که در پایگاههای الکترونیکی از جمله پایگاههای زیر، اطلاعات لازم را دریافت نمود:
- ایرانمدکس http://www.iranmedex.com/index.asp
- مگایران http://www.magiran.com
- اطلاعات جهاد دانشگاهی http://www.sid.ir
- عنوان مجلات باید به صورت ایتالیک و با نام اختصاری مطابق با الگوی PubMed در منابع ذکر شده باشند. جهت دسترسی به نام اختصاری مجلاتی که در pubmed نمایه شدهاند میتوانید پیوندهای زیر را لمس کنید:
/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog/journals
تصویر زیر مراحل یافتن نام اختصاری مجلات نمایه شده در PubMed را نشان میدهد:
- اگر مجلهای در PubMed نمایه نشده بود، نام کامل آن را در منابع وارد بفرمایید.
- در نگارش منابع، نام خانوادگی نویسندگان در ابتدا و اولین حرف نام ایشان با یک فاصله تایپ شود.
- نام نویسندگان با ویرگول از هم جدا شود.
- اگر تعداد نویسندگان ۶ نفر یا کمتر باشد، ذکر اسامی همه آنها ضرورت دارد.
- در صورتیکه تعداد نویسندگان بیش از ۶ نفر باشد، نام نفر اول ذکر شده و بعد از آن عبارت et al. ذکر شود.
- لطفاً شناسه (DOI، PMCID، PMID و ...) مقالات مورد استفاده را در پایان هر رفرنس و در کروشه ذکر کنید.
- در ادامه نمونه هایی از نگارش ارجاعات مقاله آورده شده است:
الف) مقاله فارسی
- Bashirian S, Hidarnia A, Allahverdipour H. Application of the theory of planned behavior to predict drug abuse related behaviors among adolescents. J Res Health Sci.۲۰۱۲; ۱۲(۱): ۵۴-۹ [DOI:۱۰.۵۸۸۸.pcd۹.۱۱۰۳۲۳].
ب) کتاب:
- Glanz K, Rimer BK, Viswanath K. Health Behavior and Health Education: Theory, Research and Practice. ۴th ed. San Francisco: Jossey-Bass publisher; ۲۰۰۸.
ج) فصلی از یک کتاب:
- Greenland S. Introduction to regression modeling. In: Rothman KJ, Greenland S, Lash TL, editors. Modern epidemiology. ۳rd ed. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins; ۲۰۰۸. pp. ۴۱۸-۴۵۵.
د) پایاننامه:
- Bashirian S. Application of the theory of planned behavior to predict drug abuse related behaviors among adolescents [PhD thesis]. Tehran: Tarbiat Modares University; ۲۰۱۱.
ه) خلاصه مقالات:
- Joffe M, Santanna J, Feldman H. Partially marginal structural models for causal inference [abstract]. Am J Epidemiol.۲۰۰۱; ۱۵۳(suppl): S۲۶۱.
و) مطالب کنفرانس:
- Poorolajal J, Mahmoodi M, Haghdoost A, Majdzadeh R, Nasseri-Moghaddam S, Fotouhi A, et al. Long-term protection provided by hepatitis B vaccine and need for booster dose: a meta-analysis. EPS Global-Shanghai ۱st International Biomedicine Forum; September ۱۰ - September ۱۱; Shanghai ۲۰۱۰.
ز) آدرس اینترنتی:
- Chan M. Progress in public health during the previous decade and major challenges ahead. WHO Web Site; ۲۰۱۴ [updated ۱۸۸ January, ۲۰۱۴; cited ۱۰ January, ۲۰۱۴]; Available from: http://www.who.int/dg/speeches/۲۰۱۴/executive_board_۱۲۶_۲۰۱۰۰۱۱۸/en/index.html.
ح) مقالات در نوبت چاپ:
- Leshner AL. Molecular mechanisms of cocaine addiction. N Engl J Med. In press.
باتشکر
مجله ارگونومی، تیرماه ۱۴۰۳
فایل PDF راهنمای نگارش مقاله
|